Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- Zwarte polakfilet met venkelkorstje
- 600 gram zwarte polakfilet Verdeeld in vier gelijke delen.
- 1 ui fijngesneden
- 1 venkel fijngesneden
- 50 gram verse peterselie fijngehakt
- citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- Wilde rijst met herfstgroentjes
- 250 gram wilde rijst
- 1 wortel fijngesneden
- 100 gram erwtjes diepgevroren
- 200 gram bosmengeling Eender welke champignonmengeling is prima.
- 1 lente-ui fijngesneden
- 1 eetlepel cognac
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- Pastinaakzalfje
- 0,5 pastinaak Geschild en versneden.
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de vis op kamertemperatuur komen en kruid langs alle kanten met wat peper en zout. Meng ondertussen de fijngesneden ui, venkel en peterselie met een eetlepel olijfolie. Breng op smaak met een beetje peper, zout en enkele druppels citroensap.
- Schik de stukken vis netjes in een ovenschaal en bedek de bovenkant van de filets met de fijne venkelmengeling. Zet in een voorverwarmde oven van 160° en laat een 20 minuutjes garen.
- Kook ondertussen de wilde rijst in voldoende gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Breng ook de pastinaak aan de kook in lichtgezouten water. Deze mag een kwartiertje pruttelen terwijl je dadelijk aan de groentjes kan beginnen.
- Fruit de fijngesneden wortel in wat olijfolie. Voeg er na enkele minuten de bosmengeling aan toe en laat even garen op een middelmatig vuur. Voeg de diepgevroren erwtjes toe en het scheutje cognac. Laat rustig verdergaren en roer voorzichtig zodat de erwtjes heel blijven. Werk af met peper, zout en de fijngesneden lente-ui en haal de pan van het vuur.
- Giet de pastinaak, eenmaal gaar, af en mix fijn met een mixer. Voeg eventueel wat spuitwater toe om wat luchtiger te maken. Kruid met peper en eventueel nog wat zout. Houd warm.
- Let op je timing: idealiter komt alles nu netjes samen. Laat de rijst even uitlekken en meng dadelijk met de groentjes. Voorzie elk bord van een bedje rijst en dresseer hier een stuk vis met het kruidige venkelkorstje op. Werk af met een streepje warme pastinaakmousse. Smakelijk!
Notities
Heb je te veel pastinaak? Met een stukje vlees (gekookte ham) of vis (grijze garnaaltjes) en verse kruiden op een lepel heb je in een handomdraai een lekker aperitiefhapje gemaakt.
Deel dit Recept
Speak Your Mind