Heel wat mensen hebben regelmatig zin in een eenvoudig maar lekker gerecht dat de alledaagse kost overstijgt - zonder fancy, exotisch, duur of moeilijk te worden. Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je dan. Gelukkig geeft dit recept alvast een prima voorstel!
Heel wat mensen hebben regelmatig zin in een eenvoudig maar lekker gerecht dat de alledaagse kost overstijgt - zonder fancy, exotisch, duur of moeilijk te worden. Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je dan. Gelukkig geeft dit recept alvast een prima voorstel!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 sneden varkensgebraad Gewoon of lichtgerookt (Ardeens).
- 500 gram aardappelen
- 500 gram Parijse champignons in schijfjes gesneden
- 1 sjalot fijngesneden
- 40 dl room
- 2 eetlepels whisky
- 1 eetlepel groene peperbolletjes
- 2 klontjes boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in gezouten water.
- Fruit de ui in een klontje boter. Eenmaal de ui glazig begint te worden, voeg je de schijfjes champignon toe. Laat rustig sudderen op een middelmatig vuurtje.
- Voeg 2 eetlepels whisky aan de champignons toe. Ook een weinig water kan geen kwaad. Laat de alcohol uitkoken en kruid alvast met wat peper en zout.
- Terwijl de aardappelen en de champignons garen, kan je het vlees voorbereiden door het goed te kruiden met peper en zout. Laat de stukken vlees enkele minuten rusten.
- Voeg de room toe aan de champignons en laat inkoken op een middelmatig tot zacht vuur. Werk met een pan indien het snel vooruit mag gaan, maar hou er dan wel rekening mee dat room snel kan overkoken. Voeg ook een eetlepel groene peperbolletjes toe.
- Smelt het andere klontje boter in een pan en bak het vlees. Laat de stukken varkensgebraad niet te lang garen, dan worden ze taai. Varkensvlees moet anderzijds wel doorbakken zijn. Werk dus op een middelmatig vuur en draai regelmatig om.
- De champignons in roomsaus zijn klaar eenmaal de saus dik en stevig begint te worden. Kruid indien nodig verder af met peper en zout. Meer is er niet aan, laat het smaken!
Deel dit Recept
Speak Your Mind