Tiramisu kennen we allemaal als een delicieus nagerecht uit Italië. Met de klassieke bereiding is uiteraard niets verkeerd, maar het smeuïge nagerecht op basis van mascarpone kan je wel makkelijk aanpassen. Zo is de op-en-top Belgische variant met speculaas, terecht, een populaire variant. Zomer of winter, met dit frisse toetje of tussendoortje scoor je altijd!
Tiramisu kennen we allemaal als een delicieus nagerecht uit Italië. Met de klassieke bereiding is uiteraard niets verkeerd, maar het smeuïge nagerecht op basis van mascarpone kan je wel makkelijk aanpassen. Zo is de op-en-top Belgische variant met speculaas, terecht, een populaire variant. Zomer of winter, met dit frisse toetje of tussendoortje scoor je altijd!
Porties | Prep Tijd | Passieve Tijd |
6personen | 20minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 20minuten |
Passieve Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 4 eidooiers
- 4 eetlepels Amaretto
- 100 gram bloemsuiker
- 500 gram mascarpone
- 2 eiwitten
- 1 tas sterke koffie
- 250 gram speculaaskoekjes
- speculaascrumble of cacaopoeder
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Klop de eidooiers met de suiker en Amaretto tot een schuimig, lichtgeel beslag.
- Voeg de mascarpone toe en roer verder om tot een smeuïg mengsel.
- Klop de eiwitten stijf. Spatel voorzichtig door het beslag.
- Schenk de koffie in een kommetje. Neem de speculaaskoekjes en een ruime schaal bij de hand.
- Dompel de koekjes heel kort in de koffie en schik een laag op de bodem van de schaal. Lepel daar een laagje van het mascarpone-beslag over.
- Verdeel opnieuw een laag speculaasjes die kort in koffie werden gedompeld. Lepel daar wederom mascarpone over.
- Maak, indien er nog voldoende ingrediënten zijn, nog één laag. Eindig met een laag van het mascarpone-mengsel.
- Laat de tiramisu minstens één uur opstijven in de koelkast.
- Bestrooi net voor het opdienen met wat speculaascrumble (of cacaopoeder zoals in de klassieke versie). Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind