Goulash is een makkelijke klassieker waar heel wat mee te variëren valt. De basis van het gerecht is dan ook eenvoudig: een ingedikte saus met vlees en groenten. In deze simpele variant - ideaal op een drukke weekdag - gaan we aan de slag met pittige chorizo. Lekker met wat rijst of brood en helemaal niet moeilijk!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Stoof de uiringen aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg eventueel een chilipepertje (fijngehakt) toe indien het een pikant stoofpotje mag zijn.
- Voeg de paprikareepjes toe en laat even fruiten. Roer regelmatig.
- Doe de gepelde tomaten bij de stoofpot en breng aan de kook. Verlaag dan het vuur en laat rustig indikken. Roer, wederom, regelmatig zodat de tomaten uiteen vallen.
- Voeg na een kwartiertje stoven de stukjes chorizo toe en kruid royaal met oregano. Laat nog 10 minuutjes pruttelen (ondertussen kan je rijst bakken of brood snijden).
- Werk de goulash net voor het opdienen naar smaak af met peper en zout. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind