Met dit smaakvolle voorgerecht van Colruyt kan je zonder enige moeite scoren! Het lekkere roomsausje met tomatentapenade past uitstekend bij de volle smaak van scampi. Afgewerkt met basilicum en rucola betekent dat een verfijnd gerechtje die het best geserveerd wordt met brood.
Met dit smaakvolle voorgerecht van Colruyt kan je zonder enige moeite scoren! Het lekkere roomsausje met tomatentapenade past uitstekend bij de volle smaak van scampi. Afgewerkt met basilicum en rucola betekent dat een verfijnd gerechtje die het best geserveerd wordt met brood.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 24 grote scampi
- 1 gele paprika
- 125 gram rucola
- 1 plantje basilicum
- 1 eetlepel tomatentapenade
- 2,5 dl room
- 1 scheut witte wijn
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de scampi ontdooien en pel ze zorgvuldig (indien nodig).
- Versnijd de paprika in fijne stukjes (ca. 1 cm) en bak ze enkele minuten aan in een scheut olijfolie in een ruime pan op een matig vuur.
- Voeg de gepelde scampi toe en laat kort meebakken. Kruid met peper en zout.
- Blus met de witte wijn en roer er de tomatentapenade aansluitend door.
- Voeg tot slot de room toe en laat inkoken tot een smeuïg sausje.
- Haal van het vuur en roer er een handvol blaadjes basilicum door. Kruid naar wens af met peper en zout.
- Serveer de scampi met een handvol frisse rucola. Lekker met knapperig brood. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind