Verse rabarber is één van de vele culinaire hoogtepunten die de lente rijk is. Vanaf mei is deze smakelijke groente (jawel, rabarber is een groente) 'in seizoen'. De typische zoet-zure smaak vraagt weinig extra om te schitteren. Deze eenvoudige crumble is heel populair in Groot-Brittannië. Ideaal als makkelijk dessert of vieruurtje!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 30minuten | 1uur |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit de oven op 180°. Versnijd ondertussen de rabarberstengels in stukken van 3 à 5 centimeter lang.
- Strooi uit over een ovenschaal. Besprenkel met wat water en meng goed. Bestrooi met de bloemsuiker en zet 10 minuutjes in de oven.
- Meng ondertussen de zachte boter met de bloem en de suiker voor de crumble-afwerking.
- Stort de rabarber in een ovenschaal en meng er het snuifje gemalen gember onder. Roer goed om, bedek dan met de crumble.
- Laat 30 à 45 minuten bakken, of tot de crumble mooi goudbruin is en de rabarber pruttelt en zacht is. Serveer lauw, eventueel met wat verse slagroom. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind