Dit is wederom een verfijnd maar verrassend eenvoudig recept met hele pure smaken van Pascale Naessens. Je kan het bovendien erg veelzijdig inzetten: van feestelijk voorgerecht tot eenvoudige lunch. Absoluut het proberen waard!
Dit is wederom een verfijnd maar verrassend eenvoudig recept met hele pure smaken van Pascale Naessens. Je kan het bovendien erg veelzijdig inzetten: van feestelijk voorgerecht tot eenvoudige lunch. Absoluut het proberen waard!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 500 gram knolselder
- 150 gram grijze garnalen
- 150 ml room
- 1 handvol bieslook gesnipperd
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de knolselder. Versnijd één vijfde in fijne stukjes, de rest mag in grovere delen versneden worden.
- Breng de grote stukken knolselder aan de kook in 700 ml water. Laat garen.
- Stoof ondertussen de kleine stukjes knolselder aan in een scheutje olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
- Mix de knolselder, eenmaal gaat, met het kookvocht en de room tot gladde, smeuïge puree. Breng op smaak met voldoende peper en zout.
- Serveer de warme puree in diepe borden met flink wat garnaaltjes, gebakken blokjes knolselder en gesnipperde bieslook. Smakelijk!
Notities
Een handige tip: je kan de knolselderpuree makkelijk een dag op voorhand maken. Zo kan je dit (voor)gerecht in een mum van tijd serveren!
Deel dit Recept
Speak Your Mind