Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1pizza | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
1pizza | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 rol pizzadeeg
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teentje look fijngesnipperd
- 500 ml passata
- 50 gram gemalen kaas mozzarella, Emmentaler,...
- 1 plak hesp
- 3 Parijse champignons
- 1 handvol artisjokharten
- 1 eetlepel zwarte olijven ontpit
- olijfolie
- oregano gedroogd
- peper en zout
Porties: pizza
Ingrediënten
Porties: pizza
|
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan. Fruit de gesnipperde sjalot en teentje look.
- Voeg de tomatenpassata toe en laat een kwartiertje pruttelen. Kruid met peper, zout en oregano.
- Rol ondertussen het pizzadeeg uit en verwarm de oven voor op 220°.
- Smeer een dun laagje tomatensaus uit over de het deeg. Overdrijf niet, dan wordt je pizza zompig. De overschot van de saus bewaar je voor een volgende pizza of andere bereiding.
- Bestrooi met de gemalen kaas. Overdrijf opnieuw niet.
- Verdeel de 4 seizoenen (ham, champignons, artisjok en olijven) over de pizza. Verdeel in kleinere stukken naar wens.
- Bestrooi met nog wat oregano (of basilicum) en laat een tiental minuten bakken in de oven. Smakelijk!
Notities
Soms wordt het aspect van de vier seizoenen extra benadrukt door de vier typische ingrediënten apart op de pizza te leggen en zo de pizza in kwarten te verdelen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind