Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 15minuten | 25minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
25minuten | 30minuten |
Ingrediënten
- 3 kippenfilets
- 400 gram bladspinazie vers of ontdooid
- 250 gram Parijse champignons gehalveerd
- 1 aubergine
- 0,5 plantje oregano
- 1 ui gepeld en gesnipperd
- 2 teentjes look gepeld en gesnipperd
- 250 gram ricotta
- 75 gram Parmezaanse kaas vers geraspt
- 400 gram penne
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 7 dl passata
- 5 gegrilde paprika's bokaal
- 2 eetlepels paneermeel
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de kippenfilets in hapklare stukjes. Spoel de spinazie (of laat ontdooien) en laat erg goed uitlekken. Druk er het vocht desnoods wat uit.
- Laat de gegrilde paprika's eveneens uitlekken en snijd ook in hapklare delen. Snijd daarnaast de aubergine in blokjes van een centimeter.
- Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking en laat uitlekken.
- Naam een ruime pan en bak ondertussen de stukjes kip in een scheut olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en houd warm.
- Voeg wat verse olijfolie toe aan dezelfde pan en schroei de gehalveerde champignons. Voeg na een drietal minuutjes de gesnipperde ui en look toe. Laat fruiten en voeg dan de stukken paprika toe. Laat nog heel even stoven.
- Meng tot slot de stukjes aubergine en voorgebakken kip onder de groentjes in de pan en kruid met peper, zout en de helft van de oregano (fijngehakt).
- Hak de spinazie (indien nodig) wat fijner en meng met de ricotta en de helft van de gemalen Parmezaanse kaas. Kruid royaal met peper en zout.
- Nu kan je de ovenschotel afwerken: bestrijk met wat olijfolie en roer er de pasta met de groentjes in. Overgiet met de passata en werk af met een bovenlaag van de spinaziesaus met ricotta.
- Bestrooi de schotel met pijnboompitjes, de rest van de gemalen Parmezaanse kaas en paneermeel. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (185°) warmen. Verwijder dan de folie en laat nog een 20 minuten bakken.
- Bestrooi net voor het opdienen met de andere helft van de oreganoblaadjes. Serveer met een lichte rode wijn, of droge witte wijn. Smakelijk!
Notities
Deze schotel is perfect om bezoek te ontvangen omdat je alles een dag op voorhand kan bereiden, tot aan het afwerken in de oven. Hou er wel rekening mee dat je de baktijd mag verdubbelen indien alles terug afgekoeld is.
Deel dit Recept
Speak Your Mind