Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 200 gram penne rigate
- 1 broccoli
- 5 gram salie
- 150 gram Italiaanse ham
- 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
- 30 gram Parmezaanschilfers
- 250 ml melk
- 1 eetlepel bloem
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snij de broccoli in roosjes en de salieblaadjes fijn. Halveer de kerstomaatjes en snij de ham in kleine plakjes om later te serveren.
- Breng water in een kookpot aan de kook en voeg er de broccoliroosjes met een snufje zout aan toe.
- Kook de broccoliroosjes in 3 minuten beetgaar en schep ze daarna uit het hete water. Hou ze even apart en voeg de penne aan het kokend water toe. Gaar de pasta in het kokend water volgens de instructies van de verpakking.
- Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en voeg er de broccoliroosjes aan toe.
- Bak de broccoliroosjes al roerend voor 1 minuut en strooi er de bloem over.
- Voeg de melk en salie toe en breng het geheel aan de kook. Wanneer de melk met de broccoliroosjes aan de kook is gebracht kan je de saus fijn mixen met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Roer de penne doorheen de broccolisaus en voeg er de kerstomaatjes aan toe. Serveer deze pasta met de Italiaanse ham en parmezaanse kaas. Heerlijk met een glaasje wijn. Smakelijk!
Notities
Ben je vegetariër? Geen probleem! Je kan de Italiaanse ham bijvoorbeeld vervangen door rucola of gebakken champignons.
Deel dit Recept
Speak Your Mind