Het buitengewone voordeel aan pasta is dat je er alle kanten mee uit kan. Doorgaans denken we aan zomerse gerechten, maar een hartverwarmende ovenschotel - heerlijk gegratineerd met kaas - is zeker zo goed. Dit toffe recept met stukjes chipolata en een heerlijk tomatensausje van Colruyt is pure comfort food!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
5personen | 30minuten | 40minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime stoofpot. Laat de gesnipperde ui en knoflook even fruiten.
- Versnijd de venkelknol in kleine stukjes (ca. 1 cm) en laat mee stoven.
- Voeg de gepelde tomaten toe en verkruimel de bouillonblokjes. Vul aan met het vocht van de mozzarella. Kruid met peper, zout en een handvol vers gesnipperde basilicum.
- Roer om en laat de saus een half uur afgedekt pruttelen.
- Bak ondertussen de chipolata-worstjes gaar in een andere pan. Versnijd daarna in stukjes van 1 à 2 centimeter en houd opzij.
- Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water.
- Giet de gegaarde pasta af en roer door de tomatensaus. Kruid desgewenst bij met peper en zout.
- Stort de helft van de pasta uit in een ruime ovenschaal. Verdeel daar de stukjes worstjes over en overgiet tot slot met de rest van de pasta.
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes en schik over de pasta. Vul aan met de geraspte Gruyère.
- Laat de pasta gratineren gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven (200°). Zet eventueel ook de grillfunctie op voor een extra-mooi korstje.
- Serveer de pasta vers uit de oven, bestrooid met enkele blaadjes basilicum. Lekker met rode wijn en eventueel een vers ciabatta-broodje. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind