Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 500 gram pasta Naar wens, op de foto werd Rigatoni napoletani gebruikt.
- 400 gram kalkoen Ofwel 4 dunne kalkoenlapjes
- 400 gram minipaprika's
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 sjalot fijngesneden
- 1 teen look geplet
- 100 gram rucola
- 100 gram Parmezaanse kaas Optioneel, gemalen.
- 1 el olijfolie
- paprikapoeder
- marjolein gedroogd
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Terwijl de pasta kookt, kan je de overige ingrediënten bereiden van deze snelle hap. Breng dus onmiddellijk gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente.
- Snijd de kalkoenlapjes in fijne reepjes. Bestrooi met een weinig peper en zout. Voeg ook wat paprikapoeder en gedroogde marjolein toe.
- Schroei de pijnboompitjes heel even in een pan zonder olie. Dit geef de pitjes een meer uitgesproken smaak en geeft een subtiele smaaktoets aan de pan.
- Haal de pitjes uit de pan en doe wat olijfolie in dezelfde pan. Bak de kalkoenreepjes kort maar krachtig (laat ze niet taai worden). Haal ze uit de pan en houd warm.
- Doe nogmaals een beetje olijfolie in dezelfde pan (door steeds met dezelfde pan te werken blijven de smaken lekker geconcentreerd) en fruit de fijngesneden sjalot met de geplette look. Snij de minipaprika's in fijne ringen en stoof tot ze zacht zijn op een middelmatig vuurtje. Doe er ook enkele eetlepels kookvocht van de pasta bij.
- Eenmaal de pasta gaar is, kan je alles afwerken. Kruidt de paprika met wat peper en zout, voeg de kalkoenreepjes toe en haal van het vuur. Meng met de pasta en serveer met enkele geroosterde pijnboompitjes, wat Rucola en eventueel een beetje Parmezaanse kaas. Simpel, toch? Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind