Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 500 gram pasta Naar wens.
- 1 blokje bouillon Kip of speciaal voor pasta.
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui fijngesneden
- 1 teen look geplet
- 1 wortel fijngesneden
- 1 halve courgette fijngesneden
- 100 gram zongedroogde tomaten grofgesneden
- 250 gram garnalen Groot formaat.
- 1 takje peterselie grofgesneden
- 1 eetlepel pijnboompitten fijngehakt
- curry
- tijm en salie gedroogd
- groene Tabasco
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de pasta aan de kook met het blokje bouillon en laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm ondertussen een eetlepel olijfolie in een ruime pan en fruit de fijngesneden rode ui met het geplette teentje look. Voeg vervolgens de stukjes wortel en courgette toe. Laat even sudderen op een middelmatig vuur. Voeg tot slot de stukken zongedroogde tomaat toe.
- Breng de gebakken groentjes op smaak met peper, zout, wat tijm, salie en een snuifje curry. Overdrijf niet met de kruiden en houd alles warm.
- Bereid de garnalen door ze in een kommetje te begieten met een eetlepel olijfolie. Voeg peper, zout en enkele druppels groene Tabasco toe. Je kan uiteraard meer gebruiken indien het wat pikanter mag. Meng goed en laat nog enkele minuten rusten terwijl de pasta gaart.
- Giet de pasta, eenmaal gaar, af en meng onder de gebakken groenten. Voeg onmiddellijk de garnalen toe - deze hoeven niet echt te bakken of te garen, ze moeten enkel warmen met de pasta en groenten. Zet eventueel nog enkele minuten op een zacht vuur.
- Werk af met grof gesneden peterselie en gehakte pijnboompitjes. Smullen maar!
Deel dit Recept
Speak Your Mind