Deze verfrissende cocktail zou ontstaan zijn aan het begin van de 20ste eeuw in Italië. Over de precieze herkomst bestaan verschillende verhalen, over de juiste bereidingswijze is er dan weer opvallend veel consensus. Met campari, rode vermout en gin maak je zelf dit lekkere drankje.
Deze verfrissende cocktail zou ontstaan zijn aan het begin van de 20ste eeuw in Italië. Over de precieze herkomst bestaan verschillende verhalen, over de juiste bereidingswijze is er dan weer opvallend veel consensus. Met campari, rode vermout en gin maak je zelf dit lekkere drankje.
Porties |
1cocktail |
Porties |
1cocktail |
Ingrediënten
- 3 cl Campari
- 3 cl rode Vermouth Martini, bijvoorbeeld.
- 3 cl gin
- 2 partjes sinaasappel
- 5 ijsblokjes
Porties: cocktail
Ingrediënten
Porties: cocktail
|
Instructies
- Doe de twee sinaasappelpartjes in een breed glas. Druk aan met een cocktaillepel zodat het sap en de smaak vrijkomt.
- Giet dadelijk op met de Campari, Vermouth en Gin. Voeg ook de ijsblokjes toe en roer goed.
- Serveer lekker koel, met een rietje. Santé!
Deel dit Recept
Speak Your Mind