Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Ingrediënten
- 250 gram gerookte spekblokjes
- 400 gram boontjes Vers of diepvries.
- 300 gram aardappelen vastkokend
- 1 rode ui In fijne ringen gesneden.
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schel de aardappelen en snijd in hapklare blokjes. Breng aan de kook in voldoende gezouten water.
- Indien je werkt met diepvriesboontjes, laat je ze eerst ontdooien (eventueel met behulp van een microgolfoven). Kook ze vervolgens een handvol minuten in lichtgezouten water. Laat ze zeker niet te ver garen, ze moeten nog groen en knapperig zijn.
- Spoel de boontjes af met koud water zodat het kookproces stopt. Doe hetzelfde met de aardappelblokjes eenmaal gaar.
- Bak de spekreepjes in een pan zonder extra vetstof - spek bevat voldoende vet. De hardheid (zacht of knapperig) is naar wens door lang of kort te bakken.
- Meng de boontjes, stukjes aardappelen en spekreepjes onder elkaar met wat peper en zout. Werk af met enkele uiringen en een paar strategische druppels balsamicoazijn, dien lauw op. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind