VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Luikse salade
Een goed gerecht blinkt vaak uit in eenvoud. Heel wat bekende (en ook onbekende) klassiekers zijn dan ook best eenvoudig maar verdomd lekker. Deze Luikse salade is daar een prima voorbeeld van, perfect als voor- of licht hoofdgerecht en in een handomdraai klaar.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schel de aardappelen en snijd in hapklare blokjes. Breng aan de kook in voldoende gezouten water.
  2. Indien je werkt met diepvriesboontjes, laat je ze eerst ontdooien (eventueel met behulp van een microgolfoven). Kook ze vervolgens een handvol minuten in lichtgezouten water. Laat ze zeker niet te ver garen, ze moeten nog groen en knapperig zijn.
  3. Spoel de boontjes af met koud water zodat het kookproces stopt. Doe hetzelfde met de aardappelblokjes eenmaal gaar.
  4. Bak de spekreepjes in een pan zonder extra vetstof – spek bevat voldoende vet. De hardheid (zacht of knapperig) is naar wens door lang of kort te bakken.
  5. Meng de boontjes, stukjes aardappelen en spekreepjes onder elkaar met wat peper en zout. Werk af met enkele uiringen en een paar strategische druppels balsamicoazijn, dien lauw op. Smakelijk!