De beste pasta-recepten zijn vaak de meest eenvoudige. In Italië heeft men al generaties lang goed begrepen dat een handvol smaakvolle ingrediënten meer dan genoeg kan zijn om lekker te eten. De Britse topchef leerde heel wat kneepjes van het vak in Italië, waardoor hij als geen ander weet hoe een simpele maar geslaagde pasta gemaakt moet worden. Dit recept blinkt uit in smaak én eenvoud: tomaten met kappertjes. Eerlijke eenvoud op je bord en bovendien ook lekker als voorgerecht.
De beste pasta-recepten zijn vaak de meest eenvoudige. In Italië heeft men al generaties lang goed begrepen dat een handvol smaakvolle ingrediënten meer dan genoeg kan zijn om lekker te eten. De Britse topchef leerde heel wat kneepjes van het vak in Italië, waardoor hij als geen ander weet hoe een simpele maar geslaagde pasta gemaakt moet worden. Dit recept blinkt uit in smaak én eenvoud: tomaten met kappertjes. Eerlijke eenvoud op je bord en bovendien ook lekker als voorgerecht.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 400 gram linguine
- 350 gram tomatenpassata
- 5 eetlepels kappertjes op azijn uitgelekt
- 1 limoen
- olijfolie
- peper en zout
- Parmezaanse kaas afwerking
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Gaar de linguine in voldoende gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een ruime pan. Voeg de passata en kappertjes toe, samen met de zeste van de helft van de limoen.
- Laat het sausje een tiental minuutjes pruttelen, breng op smaak met voldoende peper en zout.
- Giet de linguine eenmaal al dente af en meng meteen onder de saus. Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas en desgewenst nog wat limoenzeste. Smakelijk!
Notities
Mag het sausje nog iets meer body hebben? Stoof dan eerst een gesnipperde sjalot met een teenje look en kruid de saus bij met (bij voorkeur verse) oregano.
Deel dit Recept
Speak Your Mind