Dit leuke recept van Jeroen Meus is ideaal om enkele smakelijke Griekse invloeden door je keuken te laten waaien! Met lekker gemarineerde kalkoengyros, een fijne groenterijst en een knapperige ijsbergsalade met Griekse yoghurt zal je heel wat gasten, van jong tot oud, verrassen.
Dit leuke recept van Jeroen Meus is ideaal om enkele smakelijke Griekse invloeden door je keuken te laten waaien! Met lekker gemarineerde kalkoengyros, een fijne groenterijst en een knapperige ijsbergsalade met Griekse yoghurt zal je heel wat gasten, van jong tot oud, verrassen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- Gemarineerde kalkoenreepjes
- 800 gram kalkoenfilet
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 1 eetlepel kippenkruiden
- 1 eetlepel paprikapoeder mild
- 1 eetlepel paprikapoeder gerookt/scherp
- 1 eetlepel oregano gedroogd
- 1 eetlepel tijm gedroogd
- 1 snuifje chilipoeder
- 1 teen look
- 1 koffielepel tomatenconcentraat
- 1 dl olijfolie
- Groenterijst
- 250 gram rijst
- 2 wortelen
- 1 sjalot
- 200 gram diepvrieserwtjes
- 200 gram maïs (blik)
- olijfolie
- peper en zout
- Ijsbergsalade
- 0,5 krop ijsbergsla
- 2 dl Griekse yoghurt natuur
- 1 scheutje witte wijnazijn
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd de kalkoenfilets in reepjes en doe ze in een ruime kom.
- Pel de uien, halveer en snijd in fijne halve ringen. Schil ook de paprika's (gebruik een dunschiller), verwijder de zaadjes en snijd net als de ui in fijne reepjes.
- Doe de ui en paprika bij de kalkoen en voeg alle kruiden toe: kippenkruiden, tijm, oregano, zacht en scherp paprikapoeder, een teentje look en chilipoeder. Werk af met het tomatenconcentraat en de olijfolie.
- Roer de kalkoenreepjes goed om en laat rusten. Je kan kort marineren (een half uurtje) of lang (een hele nacht). In het tweede geval is de smaak uiteraard het volst en meest uitgesproken.
- Gaar de rijst in voldoende gezouten water. Snijd ondertussen de wortel in fijne blokjes en de sjalot fijn. Laat de maïs uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie en bak de stukjes sjalot glazig. Voeg de blokjes wortel toe en laat even bakken. Voeg na enkele minuten de diepvrieserwtjes toe en laat ook weer even bakken. Doe er dan de uitgelekte maïsblokjes bij en laat nog een laatste keer even garen.
- Snijd de ijsbergsla in repen. Meng de yoghurt met wat witte wijnazijn, kruid met peper en zout en meng onder de frisse sla.
- Giet de rijst af en meng onder de gebakken groentjes. Houd warm.
- Verhit een vers scheutje olijfolie in een ruime braadpan. Bak de gemarineerde kalkoenreepjes tot ze voldoende gegaard zijn. Serveer dadelijk met de rijst en de ijsbergsalade. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind