Pascale Naessens haar succesvolle recepten draaien doorgaans rond een heerlijke overdaad aan groentjes. Dat wil echter niet zeggen dat vlees taboe is, integendeel. In dit fantastisch eenvoudige recept (slechts een handvol ingrediënten!) komen enkele doodgewone ingrediënten samen tot een simpel en toch verrassend smaakvol resultaat.
Pascale Naessens haar succesvolle recepten draaien doorgaans rond een heerlijke overdaad aan groentjes. Dat wil echter niet zeggen dat vlees taboe is, integendeel. In dit fantastisch eenvoudige recept (slechts een handvol ingrediënten!) komen enkele doodgewone ingrediënten samen tot een simpel en toch verrassend smaakvol resultaat.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 4 kalfmedaillons 100 gram per persoon
- 600 gram kastanjechampignons
- 400 gram spinazie
- sojasaus laag zout gehalte
- mosterd
- boter
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Smelt een klontje boter in een ruime braadpan. Schroei de kalfmedaillons langs elke kant gedurende een vijftal minuten.
- Versnijd ondertussen de champignons in schijfjes. Spoel de spinazie en laat uitlekken.
- Haal de kalfmedaillons uit de pan en pak in met aluminiumfolie. Laat rusten.
- Voeg een beetje boter toe aan de pan en bak de schijfjes champignon tot het vocht verdampt is.
- Roer een zestal eetlepels mosterd, sojasaus en water door de champignons. Let op: gebruik sojasaus die niet te veel zout bevat. Begin met enkele eetlepels minder als je twijfelt.
- Laat rustig indikken tot een homogeen sausje. Roer goed om.
- Duw de champignons naar een zijkant van de pan en voeg de spinazie toe. Dek af en laat slinken (werk eventueel in delen).
- Leg tot slot het vlees nog even in de pan. Roer ook de vleesjus onder de saus die uit de medaillons gelopen is. Laat het vlees nog heel even verder garen in de saus. Serveer meteen, zodat de spinazie nog groen is. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind