Toen de beroemde Ierse schrijver Hemingway Special in Cuba verbleef en de plaatselijke klassieker, de Floridita Daiquiri, probeerde, was hij niet helemaal onder de indruk. Het recept werd aangepast door minder suiker en meer rum te gebruiken. Dat bleek een succes, een nieuwe traditionele cocktail was geboren!
Toen de beroemde Ierse schrijver Hemingway Special in Cuba verbleef en de plaatselijke klassieker, de Floridita Daiquiri, probeerde, was hij niet helemaal onder de indruk. Het recept werd aangepast door minder suiker en meer rum te gebruiken. Dat bleek een succes, een nieuwe traditionele cocktail was geboren!
Porties | Prep Tijd |
1cocktail | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
1cocktail | 5minuten |
Ingrediënten
- 6 cl rum
- 4 cl pompelmoessap
- 1,5 cl maraschino-likeur
- 1,5 cl limoensap vers geperst
- ijsblokjes
Porties: cocktail
Ingrediënten
Porties: cocktail
|
Instructies
- Vul een shaker met ijs. Overgiet met alle ingrediënten (rum, pompelmoessap, maraschino-likeur en limoensap).
- Schud goed met de shaker. Strain (uitschenken zonder het ijs) in een klassiek Martini-glas.
Deel dit Recept
Speak Your Mind