Kippenbouten lenen zich tot heel wat bereiden. Ze schitteren vooral wanneer je ze marineert en zacht gaart of grilt. In dit eenvoudige recept ontdek je één van de talloze manieren om dit succesvol te doen. Daarnaast is dit een volledig gerecht dat zowel op de barbecue als in de oven bereid kan worden.
Kippenbouten lenen zich tot heel wat bereiden. Ze schitteren vooral wanneer je ze marineert en zacht gaart of grilt. In dit eenvoudige recept ontdek je één van de talloze manieren om dit succesvol te doen. Daarnaast is dit een volledig gerecht dat zowel op de barbecue als in de oven bereid kan worden.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 8 kippenbouten
- 1 courgette grofgesneden
- 500 gram kerstomaatjes
- 500 gram krielaardappelen
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- Marinade
- 1 el olijfolie
- 1 fles rode wijn
- 1 rode ui grofgesneden
- 1 takje tijm
- 1 el tabasco Tip: gebruik de 'Chipotle' variant (rokerige smaak, BBQ).
- zout, peper en paprikapoeder
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Starten doe je uiteraard met het marineren van de kippenbouten. Dit doe je idealiter enkele uren op voorhand. Wrijf de kippenbouten goed in met zout, peper, paprikapoeder en tabasco (dit kan je achterwege laten indien je niet houdt van een pikante toets). Besprenkel met olie en voeg de stukken rode ui toe. Zet onder met rode wijn en laat enkele uren rusten in de koelkast.
- Eenmaal de bouten voldoende gemarineerd zijn, haal je ze uit de marinade en laat ze uitlekken. Schik ze in een ovenschotel die enkele druppels olijfolie kreeg. Giet de marinade zeker niet weg.
- Kook de krieltjes in hun schel halfgaar. Snij ze in partjes en strooi ze rond de kippenbouten. Voeg de kerstomaatjes toe en de stukken courgette. Bestrooi alles met een finaal scheutje olijfolie en wat peper/zout. Wat tijm mag er ook bij.
- Zet de schotel gedurende een half uur in een voorverwarmde oven van 180°. Doordat de bouten gemarineerd zijn, blijven ze lekker sappig. Toch kan je nu en dan alles met een lepeltje marinade overgieten. Dit versterkt de smaak en weerhoudt de groenten van uitdroging. Overdrijf hier echter niet mee, de rode wijn wordt snel te dominant. Smakelijk!
Notities
Je kan dit gerecht, zoals in de inleiding verteld werd, ook op de barbecue klaarmaken. In dat geval kan je de garnering (krieltjes en groenten) achterwege laten en enkel de bouten grillen. Deze kunnen echter net zo goed mee garen door ze in een half-open papillot van aluminiumfolie te steken. De boutjes kan je daar zelfs bij doen, zo gaan ze eerder garen dan grillen wat ook bijzonder lekker is.
Deel dit Recept
Speak Your Mind