Met voorgerechtjes tonen chef-koks graag hun kunnen. Het zijn kleine, bevattelijke hapjes die vragen om meer. Het is dan ook niet vanzelfsprekend om dat thuis net zo goed voor elkaar te krijgen. Probeer daarom een keer duivenfilets! Het fijne, smaakvolle en krachtige vlees vraagt geen werk en je gasten zullen aangenaam verrast zijn!
Met voorgerechtjes tonen chef-koks graag hun kunnen. Het zijn kleine, bevattelijke hapjes die vragen om meer. Het is dan ook niet vanzelfsprekend om dat thuis net zo goed voor elkaar te krijgen. Probeer daarom een keer duivenfilets! Het fijne, smaakvolle en krachtige vlees vraagt geen werk en je gasten zullen aangenaam verrast zijn!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 duivenfilets
- 0,5 knolselder
- 1 liter groentebouillon
- 1 eetlepel room
- 100 gram veldsla gespoeld
- 25 gram preischeuten
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de knolselder en snijd in blokjes.
- Breng de stukjes knolselder aan de kook in de groentebouillon. Laat een kwartiertje pruttelen zodat de knolselder helemaal zacht wordt.
- Laat ondertussen de duivenfilets op kamertemperatuur komen en kruid met voldoende peper en zout.
- Giet de knolselder af en pureer met een stamper. Breng op smaak met peper en zout. Roer er tot slot de room onder en houd warm.
- Verhit een braadpan met een flinke klont boter. Schroei de duivenfilets langs elke kant kort maar krachtig, het vlees moet nog rosé zijn (anders wordt het erg taai en onsmakelijk).
- Dien de duivenfilets onmiddellijk uit de pan op met een flinke schep knolselderpuree en wat veldsla, versierd met een toefje preischeuten - simpel, maar feestelijk. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind