Wat voor een groot deel van de Belgen een curryworst is, is in Duitsland iets heel anders. Meer zelfs, de Duitse curryworst is de enige echte: een versneden worst met een pittige tomatensaus afgewerkt met curry. Deze populaire snack kan je gerust beschouwen als het nationale gerecht van onze oosterburen. Met dit recept kan ook jij genieten van deze Duitse guilty pleasure!
Wat voor een groot deel van de Belgen een curryworst is, is in Duitsland iets heel anders. Meer zelfs, de Duitse curryworst is de enige echte: een versneden worst met een pittige tomatensaus afgewerkt met curry. Deze populaire snack kan je gerust beschouwen als het nationale gerecht van onze oosterburen. Met dit recept kan ook jij genieten van deze Duitse guilty pleasure!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 braadworsten
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 70 gram tomatenpuree
- 1 scheut balsamico-azijn
- 4 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sojasaus
- chilipoeder
- kerriepoeder
- boter
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Smelt een flinke klont boter in een pan. Bak de braadworsten rondom gaar.
- Haal de gebakken worsten uit de pan en zet opzij.
- Fruit in dezelfde pan de gesnipperde sjalot (voeg eventueel een beetje verse boter toe).
- Voeg de tomatenpuree en een scheutje balsamico toe. Roer alle aanbaksels goed los en laat even inkoken.
- Voeg de ketchup en honing toe en laat rustig pruttelen tot een smeuïg sausje. Voeg naar wens wat water toe om de saus losser te maken.
- Werk af met sojasaus, chili en kerrie. Balanceer de saus naar je persoonlijke smaak.
- Versnijd de gebakken worsten in schijfjes en roer onder de warme saus. Laat nog even warmen.
- Bestrooi met flink wat kerrie net voor het opdienen. Serveer met frietjes en een knapperig slaatje. Guten Appetit!
Deel dit Recept
Speak Your Mind