Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4croques | 10minuten | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
4croques | 10minuten |
Kook Tijd |
5minuten |
Ingrediënten
- 8 sneden toastbrood
- 150 gram gerookte zalm
- 125 gram mozzarella
- 4 eetlepels groene pesto
- zwarte peper
- boter
Porties: croques
Ingrediënten
Porties: croques
|
Instructies
- Besmeer de sneetjes toastbrood langs alle kanten met boter. Bestrijk vervolgens de helft van de sneetjes met ongeveer één eetlepel groene pesto. Gebruik niet te veel, de pesto smaakt erg dominant.
- Leg op elk sneetje besmeerd met pesto een plakje gerookte zalm. Gebruik indien nodig een beetje meer om de volledige snede te bedekken.
- Snijd de mozzarella in schijfjes. Verdeel over de croques. Kruid met wat zwarte peper en werk af door er een andere snede toastbrood (besmeerd met boter) op te leggen.
- Grill of bak de croques tot de kaas begint te smelten en het brood langs beide kanten goud-bruin en krokant is geworden. Serveer dadelijk, bij voorkeur met een fris slaatje. Smakelijk!
Notities
Je kan de gerookte zalm ook vervangen door rauwe ham (Serrano, Parma, Ganda,...). Anders, maar ook weer zeker zo lekker!
Deel dit Recept
Speak Your Mind