Waar de naam precies vandaan komt blijft onduidelijk, dat het een lekker en typisch stukje vlees is staat echter vast: cordon blue. Samen met een lekkere selectie wintergroentjes wordt dat een smakelijke hartverwarmer voor de koude wintermaanden.
Waar de naam precies vandaan komt blijft onduidelijk, dat het een lekker en typisch stukje vlees is staat echter vast: cordon blue. Samen met een lekkere selectie wintergroentjes wordt dat een smakelijke hartverwarmer voor de koude wintermaanden.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 4 cordon bleu's
- 1 ui fijngesneden
- 1 raap In blokjes gesneden.
- 1 wortel In blokjes gesneden.
- 1/2 groene kool In reepjes gesneden.
- 100 gram spruitjes
- 400 gram vastkokende aardappelen Geschild en in blokjes gesneden.
- boter, peper, zout en nootmuskaat
- graanmosterd
- 1/2 Granny Smith Of een andere, stevige, niet te zoete appel.
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Smelt een beetje boter in een ruime pan en bak de cordon bleu's op een zacht tot middelmatig vuur. Laat rustig garen en draai regelmatig om. Zorg er vooral voor dat de kaas netjes binnen blijft (rustig omdraaien) en houd warm.
- Terwijl de cordon bleu's garen fruit je in een andere, hoge pan de fijngesneden ui in wat boter. Voeg de blokjes aardappel, wortel, raap, reepjes groene kool en de spruitjes (na de buitenste blaadjes te hebben verwijderd) toe.
- Verlaag het vuur en kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Zet net onder met water en laat een kwartiertje stoven. Voeg desgewenst water toe, laat stoven tot alles knapperig maar gaar is.
- Serveer met een schepje graanmosterd en enkele fijne partjes Granny Smith. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind