Deze originele variant op de uiterst klassieke chocomousse zal liefhebbers van bier én chocolade ongetwijfeld bevallen. Met dit verrassende dessert kan je zonder problemen een grote groep bedienen. Deze op-en-top Belgische chocomousse wordt bovendien zonder eieren bereid, waardoor het resultaat nog smeuïger is. Het proberen waard!
Porties | Prep Tijd | Passieve Tijd |
6personen | 20minuten | 1uur |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Giet het bier in een steelpan en verwarm het op een matig vuur.
- Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan het bier zodat het kan smelten. Roer regelmatig.
- Voeg ondertussen de suiker aan de room toe. Klop op tot het een smeuïge consistentie heeft die aan yoghurt doet denken.
- Meng de opgeklopte room door de gesmolten chocolade met het bier. Roer rustig om, voeg desgewenst naar smaak nog wat bloemsuiker toe.
- Verdeel de smeuïge mousse over potjes of glazen. Laat minstens één uur opstijven in de koelkast, bij voorkeur maak je de mousse een dag op voorhand.
- Schik net voor het opdienen wat bosvruchten op elke portie. Bestuif eventueel met nog wat bloemsuiker en dien koud op. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind