Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 1 kg aardappelen
- 250 gr spekjes Gerookt of gezouten
- maizena, zout, peper, boter
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kook de aardappelen en broccoli gaar in voldoende water. Bak ondertussen de spekjes in wat olie of boter. Overdrijf de hoeveelheid vetstof niet. Bak ze zacht tot licht-krokant (naar wens) en houd warm.
- Na een kwartiertje garen zouden de aardappelen en broccoli gaar moeten zijn. Plet ze fijn met een pureestamper en meng er de spekjes onder. Breng de puree finaal op smaak met peper, indien nodig wat zout (let op met het spek) en eventueel wat nootmuskaat.
- Maak vleesjus in spekpan door water in pan te doen en te verdikken met maïzena. Voeg eventueel wat kruiden en een bouillonblokje toe om de saus te kruiden en wat meer te laten afsmaken. Laat de saus even inkoken en klaar!
Notities
Serveertip: maak een kuiltje in de stoemp en schenk de saus erin. Heerlijk! Serveer bij deze stoemp eventueel nog een boerenworst.
Deel dit Recept
Speak Your Mind