De lente staat in België synoniem voor asperges. Deze specialiteit is danig smaakvol en karakteristiek, dat je met weinig ingrediënten verrassend lekker en puur kan koken. Iets dat Pascale Naessens als geen ander weet. Dit eenvoudige receptje is luxueus lekker en bevat 0,0 koolhydraten.
De lente staat in België synoniem voor asperges. Deze specialiteit is danig smaakvol en karakteristiek, dat je met weinig ingrediënten verrassend lekker en puur kan koken. Iets dat Pascale Naessens als geen ander weet. Dit eenvoudige receptje is luxueus lekker en bevat 0,0 koolhydraten.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2personen | 20minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 20minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 14 asperges 7 per persoon
- 300 gram gepelde garnalen
- 1 eidooier op kamertemperatuur
- 125 gram goeie boter
- 1 handvol kervel fijngesneden
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de asperges zorgvuldig en snijd de harde onderkantjes af. Leg ze in een ruime kookpot met voldoende lichtgezouten water.
- Breng de asperges aan de kook, laat zo'n 10 à 15 minuten pruttelen. Laat de asperges daarna nog even rusten in het hete water.
- Maak ondertussen de saus door de boter te smelten op een licht vuur.
- Voeg de gesmolten boter beetje bij beetje toe aan de eidooier in een kommetje. Klop goed op zodat de saus indikt. Werk af met peper, zout en de kervel.
- Leg op elk bord enkele asperges en werk af met een handvol garnalen en een lepeltje botersaus. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind