Recept - Appeltaart met kaneel

Appeltaart met kaneel
Recept Afdrukken
Geen geslaagde maaltijd zonder een lekker dessertje. Een geweldige klassieker: appeltaart!
Appeltaart met kaneel
Recept Afdrukken
Geen geslaagde maaltijd zonder een lekker dessertje. Een geweldige klassieker: appeltaart!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
8personen 20minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
8personen 20minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de boter zacht worden (niet smelten) en meng met de suiker en de vanillesuiker tot een glad geheel. Voeg er de eieren één voor één aan toe en klop het geheel goed op.
  2. Zeef de bloem over de deeg en meng alles goed met een houten lepel tot een luchtig geheel. Verdeel het deeg over een taartvorm en strijk het deeg gelijkmatig open.
  3. Schil de appels, snij ze in vier stukken en ontdoe ze van het klokhuis. Elk partje geef je meerdere verticale inkervingen en schik je in een cirkel op het deeg. Bestrooi het geheel met kaneel - maar overdrijf niet.
  4. Bak de taart op 180° in een voorverwarmde oven gedurende +/- 40 à 45 min. Smakelijk!
Notities

Tip: je kan ook een klein beetje kaneel in het deeg verwerken om een nog sterkere smaak te krijgen.

Deel dit Recept

Comments

  1. zal het proberen te maken

  2. Melissa Dekindt zegt:

    Is dit gewone bloem of zelfrijzende bloem die je moet gebruiken?

    • Bedankt voor je reactie, Melissa. Wanneer je patisserie maakt, gebruik je best zelfrijzende bloem. Die bevat een middel waardoor je beslag gaat rijzen en dus luchtiger wordt. Je kan gerust gewone bloem gebruiken, maar voeg dan eventueel wat bakpoeder toe.

Speak Your Mind

*