vis? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 11 vis? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 11

 

Recepten - vis

Kabeljauwfilet met een uienkorstje, asperges en peterseliepuree

Kabeljauwfilet met een uienkorstje, asperges en peterseliepuree
De hoofdrol op tafel tijdens de lente is uiteraard voorbehouden aan ons witte goud: asperges! Veelal worden ze gecombineerd met rood vlees of zalm. In dit recept leer je een bereiding die draait rond lekkere kabeljauwfilet - heerlijk in alle eenvoud.

Poonfilets in ketjapsaus met gewokte rijst

Poonfilets in ketjapsaus met gewokte rijst
Ponen zijn bijzonder smakelijke visjes die over de hele wereld voorkomen. Hun vaste, rijke vlees maakt hen uiterst geschikt voor een snelle, makkelijke wokschotel met rijst en ketjapsaus - een kruidige, licht-zoete variant op de gekende sojasaus.

Zeewolffilet met groentjes in witte wijn

Zeewolffilet met groentjes in witte wijn
Zeewolf is geen al te fraai wezen. Gelukkig smaakt de vis geweldig en leent die zich tot heel wat gevarieerde bereidingen; zoals met gestoofde groentjes in witte wijn.

Quiche met zalm en spinazie

Quiche met zalm en spinazie
Van een verse quiche, ofwel hartige taart, kan je alleen maar houden. Snel klaar, bijzonder makkelijk te bereiden en bovenal heel toegankelijk - je kan immers oneindig veel variaties bedenken. Behalve een klassieke 'Quiche Lorraine' is zalm en spinazie een erg geliefde combinatie.