Recepten - Romantisch
Hertenkalfgebraad met rodewijnsaus en appelspruitenpannetje
De kille herfst- en koude winterdagen staan garant voor hartverwarmend tafelen. Vooral wild mag niet ontbreken tijdens feestelijke gelegenheden. Een traaggegaard hertenkalfgebraadje is onwaarschijnlijk mals en gaat prima bij een originele kijk op spruitjes en appelen. Ideaal als hoofdgerecht op een winters feest zoals Kerst of Nieuwjaar.
Gegrilde nougat met esdoornsiroop
Na een uitgebreid diner is een lekker dessert nooit overbodig, al kan het soms vervelend veel werk vragen. Probeer daarom dit belachelijk eenvoudig receptje eens. Voor de echte zoetekauw, in een handomdraai klaar én origineel. Je hoeft enkel de thee en de koffie nog klaar te zetten.
Berkshire melkbig met crumble, witloof en oesterzwammensaus
Wanneer je gasten wil imponeren en plezieren met een feestelijk menu, is het vaak lang zoeken naar een uitgelezen hoofdgerecht. Op alle vlakken de juiste balans vinden is niet makkelijk: je wil geen fortuin uitgeven maar wel met lekkere producten werken, je wil geen uren in de keuken staan maar het mag gerust uitgebreid zijn,... Lastig! Tenzij je met dit recept aan de slag gaat. Zalig feestelijk!
Tartaar van gerookte zalm
Iemand verrassen op een makkelijk, eenvoudig voorgerechtje dat toch heerlijk, fris en zelfs ronduit feestelijk is? Met dit receptje moet dat vanzelf lukken.
Tiramisu
Dit feestelijke dessert uit Italië is ondertussen een klassieker geworden in heel wat huishoudens. Er bestaan heel wat varianten, er gaat echter niets boven de originele bereiding, zoals uitgelegd in dit recept.
Meloen met Prosciutto di Parma
Een absolute klassieker die evenwel, zoals uitgelegd in dit receptje, volgens de regels van de kunst gemaakt dient te worden. Ideaal als voorgerechtje op een zonnige, zomerse dag.
Scampi-spiesje met jasmijnrijst en currykokossaus
Op zoek naar een origineel gerecht dat het beste uit de verschillende Oosterse keukens combineert, zonder hopeloos moeilijk of duur te worden? Zoek niet verder, dit originele recept brengt een uitzonderlijke veelheid aan piekfijne smaken samen.