Waarom barbecueën met recepten veel leuker wordt | Recepten.be Waarom barbecueën met recepten veel leuker wordt | Recepten.be

 

Recept - Waarom barbecueën met recepten veel leuker wordt

Waarom barbecueën met recepten veel leuker wordt
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Wie vindt barbecueën nou niet leuk? Heerlijk op een warme zomeravond met vrienden en familie. Gezellig samen en ook nog eens heerlijk eten. Barbecueën wordt vaak echt gezien als een feestje. Terwijl je natuurlijk ook gewoon zelf kan barbecueën of met een klein groepje. Met hoeveel personen je ook gaat barbecueën, het is altijd lekker! Hieronder hebben we wat inspiratie rondom barbecuerecepten voor je op een rij gezet.

Alles erop en eraan

Bij een echte barbecue hoort natuurlijk ook een heerlijke salade en brood met lekkere sausjes. Iets wat ook een populaire barbecue snack is, is een maiskolf. De kolf kan je invetten met boter en zout of bijvoorbeeld met kruidenboter. Als je deze vervolgens op de barbecue legt krijg je een heerlijke snack voor bij de salade.

Een keer wat anders dan salade en brood? Wat je natuurlijk ook kan doen is de barbecue beginnen met heerlijke hapjes. Ga je voor een Nederlandse borrelplank met kaas en worst? Of ga je voor Spaanse tapas? Naast hapjes zijn ook nacho’s heerlijk om als voorafje te eten bij de barbecue!

Vleesgerechten

Typisch vlees voor op de barbecue is natuurlijk een biefstukje, een sparerib, kipstokjes, hamburgers en worst. Al deze producten zijn stuk voor stuk dan ook om te smullen. Als je echt wil genieten dan moet je wel gaan voor vlees van kwaliteit, dan kan je het beste Black Angus kopen. Black Angus is vlees van de Black Angus-koe. In veel echte hamburgerrestaurants zie je dit vlees dan ook veel voorbijkomen. Maar je kan ook zelf een heerlijke black angus hamburger maken. Zorg voor een lekker broodje met sla, tomaat, komkommer, augurk, ui, kaas en alles wat jij maar lekker vindt. Een keer wat anders? Dan kun je ook eens Wagyu beef kopen. Wagyu beef is van hoge kwaliteit en verzekert je van een heerlijke maaltijd.

Visgerechten

Naast vlees is ook vis onmisbaar op de barbecue. Niet iedereen denkt eraan, maar het is ontzettend lekker! Een populair en ook lekker recept is het recept met witvis, citroen en heerlijke kruiden. Naast witvis kunnen er natuurlijk ook garnalen en gamba’s op. Maak een gambastokje of misschien een heerlijke salade met garnalen erin verwerkt. Naast deze vissoorten is ook zalm een perfect product voor op de BBQ.

Vegetarische gerechten

Een barbecue is vaak helemaal gericht op het vlees, maar je kan in plaats van vlees natuurlijk ook vleesvervangers gebruiken. Zo kan je gewoon lekker mee barbecueën terwijl je vegetarisch bent. Vrijwel alle supermarkten in Nederland hebben tegenwoordig vleesvervangende producten, maar ook kun je online eens kijken naar vegetarische producten. Zo zijn er ook speciale pakketjes voor op de barbecue. Van vervangende hamburgers en kipstokjes tot vegetarische worstjes en groenteburgers. Ook deze burgers kan je natuurlijk zo lekker maken zoals je zelf wil, met heerlijke kruiden of op een lekker broodje.

Speak Your Mind

*