Deze heerlijke, frisse smoothie is een gezonde oppepper | Recepten.be Deze heerlijke, frisse smoothie is een gezonde oppepper | Recepten.be

 

Recept - Deze heerlijke, frisse smoothie is een gezonde oppepper

Deze heerlijke, frisse smoothie is een gezonde oppepper
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

In onze zoektocht om gezonder te leven zijn we altijd op zoek naar de juiste balans. Want onze maaltijden dienen naast verantwoord ook lekker te zijn. Een leven zonder smaak is tenslotte ook maar saai. Deze heerlijke smoothie op basis van boerenkool, biet, sinaasappel en wortel barst van de gezonde ingrediënten. Door een beetje gember toe te voegen zorg je voor een verrassende en originele smaak. 

De ingrediënten voor deze rode smoothie met pit

  • 3 boerenkoolbladeren
  • 1 middelgrote wortel
  • 1 sinaasappel
  • 1 appel
  • 1 grote biet
  • 2 cm verse gember

Kies waar mogelijk voor biologische ingrediënten. Die zijn vaak net ietsje gezonder omdat er minder middelen zijn gebruikt om ongedierte te bestrijden. 

Bereidingswijze van dit heerlijke groentesapje

Was de ingrediënten en schil de sinaasappel en de gember. Verwijder het klokhuis van de appel en doe vervolgens alle ingrediënten in een sapcentrifuge of een slowjuicer. Als je over een slowjuicer beschikt geniet dit apparaat de voorkeur. Aangezien er via deze persmethode minder nuttige voedingsstoffen verloren gaan. De smoothie is het lekkerst wanneer hij koud geserveerd wordt. Bovendien is het geen gek idee om een aantal porties te maken. Je bewaart het gewoon een paar dagen in de koelkast of vriest het zelfs in om de houdbaarheid te verlengen. 

Een mooi begin van de dag of een gezond tussendoortje

Smoothies zijn ideaal wanneer je snel en gemakkelijk voldoende groente en fruit wilt eten. Dit frisse drankje is ideaal als ontbijt of als gezond tussendoortje. Smoothies zijn bovendien een mooi onderdeel van een dieet. Er zitten relatief weinig calorieën in en je krijgt wel een hoop gezonde voedingsstoffen binnen. 

Let goed op de samenstelling van een gezonde smoothie

Zoals je wellicht opvalt bestaat het recept van deze smoothie hoofdzakelijk uit groente. Dat is geen toeval. In fruit zit namelijk en te hoge concentratie suiker. Groente heeft dat probleem niet en is daarom geschikter. Om die reden adviseren voedingsdeskundigen eigenlijk altijd om vooral groentesap te drinken en vruchtensap slechts in zeer beperkte mate. 

Gezonde smoothies om je lichaam een boost te geven

Een detox kuur is een populaire methode om je gezondheid een steuntje in de rug te geven. Drink bijvoorbeeld een aantal dagen niks anders dan smoothies en begin het ontgiftingsproces in je lichaam. Uiteraard varieer je met smaken zodat je iedere dag zorgt voor variatie in voedingsstoffen en smaak. Lees hier alles over een detox kuur en kom te weten wat de voordelen zijn.

Speak Your Mind

*