Denken aan je gezondheid: je eigen drankje op basis van perzik en spinazie | Recepten.be Denken aan je gezondheid: je eigen drankje op basis van perzik en spinazie | Recepten.be

 

Recept - Denken aan je gezondheid: je eigen drankje op basis van perzik en spinazie

Denken aan je gezondheid: je eigen drankje op basis van perzik en spinazie
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gezond en gevarieerd eten is veel leuker en lekkerder dan veel mensen denken. Zolang je maar even de moeite neemt om de juiste smaken samen te voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overheerlijk sapje op basis van onder andere perziken, spinazie en gember? Door er sojayoghurt aan toe te voegen krijg je ook direct de nodige zuivel binnen. Je nuttigt dit drankje als tussendoortje of als vervangende maaltijd wanneer je op de calorieën wenst te letten. Dankzij dit bijzondere recept krijg je direct een mooie hoeveelheid vitamines binnen. 

Meer weten over de wetenschap achter gezonde sappen? Kijk dan op www.happyjuicy.nl

Recept: yoghurtdrank op met perzik, spinazie, gember en lijnzaad

Voor een gezonde drank zijn twee dingen belangrijk. In de eerste plaats gaat het om de samenstelling die zorgt voor een echte oppepper voor je gezondheid. Daarom kiezen we in het geval voor meer groente dan fruit. Aangezien in fruit te veel suiker zit en dit uiteindelijk niet voor de perfecte balans zorgt. In de tweede plaats moet die smaak natuurlijk goed zijn. Na uitvoerige tests bleken dit de mooiste ingrediënten met de beste samenstelling te zijn: 

Ingrediënten:

  • 3 verse perziken
  • 200 gram spinazie
  • 300 ml sojayoghurt
  • Stukje van 2 cm verse gember
  • 2 eetlepels lijnzaad, heel

De bereiding van de vruchtenyoghurt met perzik en spinazie

Begin met het wassen van de perziken. Verwijder de pitten en de schil en snij de vruchten in stukken. Stop de perziken vervolgens samen met de sojayoghurt in de slow juicer en wacht tot er een mooie, egale consistentie ontstaat. Giet eventueel wat water bij het mengsel als het mixen moeizaam verloopt. Verwijder de schil en snij de gember in kleine stukjes. Voeg dit ook toe aan het mengsel in de slow juicer. Strooi het lijnzaad er als laatste overheen. 

Gezond eten biedt genoeg variatie

Door op zoek te gaan naar de lekkerste recepten is gezond eten absoluut niet saai. Sterker nog, er is ongelooflijk veel variatie. Bovendien ben je zelf vrij om te experimenteren. Hou je bijvoorbeeld niet zo van lijnzaad? Kies dan bijvoorbeeld voor sesamzaad of gojibessen. Door dagelijks een gezonde vruchtenyoghurt of sap met verse ingrediënten te drinken voldoe je al vrij snel aan de vereiste inname van vitamines. Het is een uitstekende toevoeging aan je dagelijkse voeding. Daarnaast is het mogelijk om dit drankje te nuttigen in plaats van een maaltijd. Dat is met name een goed idee wanneer je de ambitie hebt om af te vallen. Maar zelfs zonder deze doelstellingen is deze yoghurtdrank een heerlijke en gezonde toevoeging aan je dieet.

Speak Your Mind

*