Porties | Prep Tijd |
1cocktail | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
1cocktail | 5minuten |
Instructies
- Versnijd de limoen in partjes. Pers de helft uit in een glas.
- Snijd een stukje van de chilipeper. De grootte bepaal je zelf en is afhankelijk van de pittigheid van het pepertje. Verwijder de zaadjes indien het niet te pittig mag zijn.
- Kneus het stukje chili goed aan in het limoensap.
- Overgiet in een met ijs gevuld glas, zonder de stukjes van de chilipeper (gebruik een zeefje).
- Vul het glas aan met de gin en tonic. Garneer met enkele schijfjes van de chilipeper en partjes limoen.
Deel dit Recept
Welke gin??
Dag Bart, jij bent duidelijk een kenner want dat is een terechte vraag. Er kunnen immers enorme smaakverschillen bestaan tussen soorten gin. Een traditionele London Dry Gin met geen al te uitgesproken smaakprofiel is een veilige keuze. Anders gaat de smaak van de chili snel ondersneeuwen. Ook een Plymouth (wat droger) kan je overwegen.