Waar wentelteefjes (of gebakken brood, of gewonnen brood,...) precies vandaan komen blijft een vraagteken. Wat wel vaststaat is dat deze klassieke bereiding een makkelijke en goedkope manier is om oud brood te verwerken tot een lekker ontbijt of tussendoortje. De pannenkoek voor de arme man, zeg maar. Jeroen Meus vertelt je de basis van een geslaagd wentelteefje.
Waar wentelteefjes (of gebakken brood, of gewonnen brood,...) precies vandaan komen blijft een vraagteken. Wat wel vaststaat is dat deze klassieke bereiding een makkelijke en goedkope manier is om oud brood te verwerken tot een lekker ontbijt of tussendoortje. De pannenkoek voor de arme man, zeg maar. Jeroen Meus vertelt je de basis van een geslaagd wentelteefje.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 8 sneden oud, wit brood Of dik, brioche-brood.
- 3 eieren
- 1 dl room
- 1 dl melk
- 20 gram Vanillesuiker
- 1 mespuntje Kaneel Naar wens.
- 1 mespuntje nootmuskaat Naar wens.
- 1 klontje boter
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breek de eieren in een mengkom. Voeg de melk en room toe en klop alles los met een garde.
- Voeg de suiker, kaneel en nootmuskaat (beide laatste ingrediënten naar wens) toe en roer om. Proef even of de balans goed zit en voeg eventueel nog wat van de genoemde smaakversterkers toe.
- Verhit het klontje boter in een braad- of koekenpan. Zet het vuur niet te hoog, een matig vuur volstaat.
- Dompel de sneetjes brood om beurten even in het beslag en bak langs beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer onmiddellijk met extra zoetmakers naar wens (suiker, siroop, fruit, confituur,...). Smakelijk!
Notities
Je kan de room ook simpelweg vervangen door melk. Je wentelteefjes zullen niet zo smeuïg zijn, maar wel lichter en een tikje gezonder.
Deel dit Recept
Speak Your Mind