VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Wentelteefjes
Waar wentelteefjes (of gebakken brood, of gewonnen brood,…) precies vandaan komen blijft een vraagteken. Wat wel vaststaat is dat deze klassieke bereiding een makkelijke en goedkope manier is om oud brood te verwerken tot een lekker ontbijt of tussendoortje. De pannenkoek voor de arme man, zeg maar. Jeroen Meus vertelt je de basis van een geslaagd wentelteefje.
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breek de eieren in een mengkom. Voeg de melk en room toe en klop alles los met een garde.
  2. Voeg de suiker, kaneel en nootmuskaat (beide laatste ingrediënten naar wens) toe en roer om. Proef even of de balans goed zit en voeg eventueel nog wat van de genoemde smaakversterkers toe.
  3. Verhit het klontje boter in een braad- of koekenpan. Zet het vuur niet te hoog, een matig vuur volstaat.
  4. Dompel de sneetjes brood om beurten even in het beslag en bak langs beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer onmiddellijk met extra zoetmakers naar wens (suiker, siroop, fruit, confituur,…). Smakelijk!
Notities

Je kan de room ook simpelweg vervangen door melk. Je wentelteefjes zullen niet zo smeuïg zijn, maar wel lichter en een tikje gezonder.