Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 2 grote vleestomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 sjalot fijngehakt
- 1 teentje look geplet
- 125 gram basmatirijst
- 2 takjes peterselie fijngehakt
- 4 basilicumblaadjes fijngehakt
- 1 eetlepel oregano gedroogd
- 100 gram Parmezaanse kaas gemalen
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de rijst aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd ondertussen het hoedje van de tomaten en hol ze volledig uit met een mesje en/of lepeltje. Bewaar de tomatenpulp.
- Verhit één eetlepel olijfolie in een pan en fruit de sjalot met het (geplette) teentje look. Voeg de tomatenpulp toe en laat sudderen op een middelmatig vuurtje. Roer regelmatig en voeg de fijngehakte peterselie, basilicum en gedroogde oregano toe.
- Voeg de rijst, eenmaal gegaard en uitgelekt, toe aan het tomatensausje (salsa). Laat de rijst de saus grotendeels absorberen op een zacht vuur. Voeg indien nodig water toe om het voldoende vochtig te houden. Kruid met peper, eventueel met nog wat zout.
- Meng één eetlepel van de gemalen Parmezaanse kaas onder de rijst en vul onmiddellijk de uitgeholde tomaten. Bestrooi ze met de rest van de gemalen kaas en zet de tomaten in een voorverwarmde oven (180°).
- Laat de gevulde tomaten een klein half uur garen in de oven en serveer dadelijk met een knapperige salade. Smakelijk!
Notities
Liever wat vlees bij dit gerecht? Zowel gehakt, als kip, als scampi past prima bij dit recept. Bak je keuze op voorhand met een minimum aan kruiden en meng met de rijst onder de salsa.
Deel dit Recept
Speak Your Mind