De Sazerac is een stevige en niet echt een bekende cocktail. Toch is het een echte, officiële klassieker! Meer zelfs, het zou de oudst bekende cocktail van Amerika zijn! De naam verwijst naar een Cognac-producent die oorspronkelijk de basis leverde voor het karaktervolle recept.
De Sazerac is een stevige en niet echt een bekende cocktail. Toch is het een echte, officiële klassieker! Meer zelfs, het zou de oudst bekende cocktail van Amerika zijn! De naam verwijst naar een Cognac-producent die oorspronkelijk de basis leverde voor het karaktervolle recept.
Porties | Prep Tijd |
1cocktail | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
1cocktail | 5minuten |
Ingrediënten
- 5 cl cognac of whisky
- 1 cl absint
- 1 suikerklontje
- 2 scheutjes Peychaud's Bitters
- 1 citroenschil
Porties: cocktail
Ingrediënten
Porties: cocktail
|
Instructies
- Vul een gekoeld glas met de absint en crushed ijs. Roer goed om en zet opzij.
- Roer de cognac in een ander glas om met de scheutjes Peychaud's Bitters, het suikerklontje en ijs. Laat even rusten.
- Giet de absint en ijsblokjes uit het glas. Strain (uitschenken zonder het ijs) er meteen de rest van de cocktail in.
- Garneer met een citroenschil en serveer meteen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind