Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
8personen | 20minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
8personen | 20minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
Instructies
- Laat de boter zacht worden (niet smelten) en meng met de suiker en de vanillesuiker tot een glad geheel. Voeg er de eieren één voor één aan toe en klop het geheel goed op.
- Zeef de bloem over de deeg en meng alles goed met een houten lepel tot een luchtig geheel. Verdeel het deeg over een taartvorm en strijk het deeg gelijkmatig open.
- Schil de appels, snij ze in vier stukken en ontdoe ze van het klokhuis. Elk partje geef je meerdere verticale inkervingen en schik je in een cirkel op het deeg. Bestrooi het geheel met kaneel - maar overdrijf niet.
- Bak de taart op 180° in een voorverwarmde oven gedurende +/- 40 à 45 min. Smakelijk!
Notities
Tip: je kan ook een klein beetje kaneel in het deeg verwerken om een nog sterkere smaak te krijgen.
Deel dit Recept
zal het proberen te maken
Is dit gewone bloem of zelfrijzende bloem die je moet gebruiken?
Bedankt voor je reactie, Melissa. Wanneer je patisserie maakt, gebruik je best zelfrijzende bloem. Die bevat een middel waardoor je beslag gaat rijzen en dus luchtiger wordt. Je kan gerust gewone bloem gebruiken, maar voeg dan eventueel wat bakpoeder toe.