Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 200 gram noedels
- 400 gram scampi ongepeld
- 2 teentjes look
- 1 rode ui
- 1 chilipeper
- 1 paprika
- 4 schijfjes ananas blik
- 1 cm gember
- 2 eetlepels rode curry
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 bosje koriander platte peterselie kan ook
- arachide-olie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng voldoende gezouten water aan de kook om de noedels, net voor het opdienen, te garen.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Hak de teentjes look fijn. Ontzaad de chilipeper en hak eveneens fijn. Verhit daarna een scheut arachideolie in een ruime (bij voorkeur wok-)pan.
- Fruit ui, look en chili kort aan met de ongepelde scampi. Haal de scampi na één minuutje per zijde bakken uit de pan, zet opzij en blus de pan met de sojasaus.
- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snijd in fijne reepjes. Snijd ook de schijven ananas in hapklare stukken. Voeg toe aan de pan en rasp de gember. Laat even garen.
- Pel de scampi en verwijder de darmkanaaltjes. Gaar daarnaast de noedels volgens de instructies op de verpakking - doorgaans duurt dit slechts een handvol minuten.
- Voeg de scampi, een scheutje kookvocht van de noedels en de rode currypasta toe. Roer goed om en meng er dan de gegaarde noedels onder. Werk af met wat gesnipperde koriander en dien meteen op. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind