Gegrilde zwaardvis met aardappel-tomaat-kappertjes en basilicumstoemp (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
|
Zwaardvis is een geweldig product om mee te werken. Deze vissoort is erg populair op de grill en wordt, door de stevige textuur, vaak vergeleken met vlees. De verfijnde smaak heeft weinig werk nodig om helemaal tot zijn recht te komen. Met een zomerse puree erbij, zorgt Piet Huysentruyt voor een verrassend gerecht dat je zowel op de barbecue als gewoon in je keuken kan bereiden.
Gegrilde zwaardvis met aardappel-tomaat-kappertjes en basilicumstoemp (Piet Huysentruyt)
Recept Afdrukken
|
Zwaardvis is een geweldig product om mee te werken. Deze vissoort is erg populair op de grill en wordt, door de stevige textuur, vaak vergeleken met vlees. De verfijnde smaak heeft weinig werk nodig om helemaal tot zijn recht te komen. Met een zomerse puree erbij, zorgt Piet Huysentruyt voor een verrassend gerecht dat je zowel op de barbecue als gewoon in je keuken kan bereiden.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 stukken zwaardvis tot 200 gram per persoon
- 2 eetlepels vers citroensap
- 6 loskokende aardappelen
- 2 grote vleestomaten Coeur de Boeuf
- 12 blaadjes basilicum
- 1 eetlepel kappertjes uitgelekt
- 1 klontje boter
- olijfolie
- Provençaalse kruiden
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Was de aardappelen en breng ze aan de kook in ruime hoeveelheid gezouten water. Laat goed garen.
- Halveer de tomaten en kruid met een snuifje peper, zout en wat Provençaalse kruiden. Schik ze op een warme barbecue, of in een hete grillpan.
- Giet het water van de gegaarde aardappelen weg en pel ze. Voeg het klontje boter toe en pureer fijn. Meng er de kappertjes en de grofgehakte basilicum onder.
- Haal de gegaarde tomaten van het vuur en snijd in fijne stukken. Voeg ook toe aan de puree en werk af met de eetlepel ketchup voor wat meer binding. Werk af met peper en zout.
- Houd de puree nog even warm en kruid de stukken zwaardvis met wat peper en zout. Eventueel kan je ook een fijn snuifje Provençaalse kruiden toevoegen. Smeer in met wat olijfolie en grill ze kort maar krachtig - zwaardvis mag je niet te lang garen, anders wordt het erg taai.
- Serveer de zwaardvis onmiddellijk, na besprenkeld te hebben met wat vers citroensap. Werk af met nog wat basilicum en vul eventueel aan met een eenvoudige salade van rucola en kerstomaat. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind