Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 80 gram risottorijst
- 1 sjalot gepeld en gesnipperd
- 1 teentje look gepeld en geplet
- 0,5 venkel fijngesneden
- 100 gram asperges groen of wit (naar wens)
- 1 raap gescheld en fijngesneden
- 100 gram shiitake in plakjes gesneden
- 1 liter visbouillon
- 120 gram tongfilet in hapklare stukjes gesneden
- 35 gram mozzarella in kleine stukjes gesneden
- 1 klontje boter
- 1 handje verse peterselie fijngesneden
- 2 eetlepels oregano (gedroogd)
- 1 handje verse bieslook gesnipperd
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kruid de stukjes vis met wat peper en zout. Laat ze rusten en op kamertemperatuur komen.
- Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een ruime pot of hoge pan. Fruit de fijngesneden sjalot en het geplette teentje look.
- Voeg na enkele minuten de rijst toe en laat even bakken tot deze glazig wordt.
- Voeg dan de groentjes toe (asperges, venkel, shiitake en raap) en roer heel even om. Begin aansluitend de visbouillon stelselmatig toe te voegen. Blijf goed roeren zodat het een smeuïge risotto wordt.
- Voeg de fijngehakte peterselie en oregano toe aan de risotto. Breng verder op smaak met peper, zout en roer los met een klontje boter.
- Voeg de stukjes vis en mozzarella toe. Roer voorzichtig om en laat nog heel even warmen zodat de vis kan garen.
- Kruid indien nodig bij met peper en/of zout. Werk tot slot af met de bieslook. Heerlijk met een glaasje witte wijn. Smakelijk!
Notities
Kan je niet kiezen tussen witte of groene asperges? Witte zijn wat smeuïger en nadrukkelijker aanwezig, de groene wat krokanter en frisser. De shiitake's kan je trouwens vervangen door allerlei andere fijne paddenstoelen (cantharellen, oesterzwammen,... of gewoon een mengeling!).
Deel dit Recept
Speak Your Mind