VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (6 votes cast)
Risotto met asperges, venkel en tong (Sofie Dumont)
Hoewel er niets mis is met de klassieke asperge-gerechten, is het toch ook leuk om wat creatiever uit de hoek te komen met ons witte goud. Vast tv-gezicht op vtm helpt je graag met deze smaakvolle en erg makkelijke risotto.
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kruid de stukjes vis met wat peper en zout. Laat ze rusten en op kamertemperatuur komen.
  2. Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een ruime pot of hoge pan. Fruit de fijngesneden sjalot en het geplette teentje look.
  3. Voeg na enkele minuten de rijst toe en laat even bakken tot deze glazig wordt.
  4. Voeg dan de groentjes toe (asperges, venkel, shiitake en raap) en roer heel even om. Begin aansluitend de visbouillon stelselmatig toe te voegen. Blijf goed roeren zodat het een smeuïge risotto wordt.
  5. Voeg de fijngehakte peterselie en oregano toe aan de risotto. Breng verder op smaak met peper, zout en roer los met een klontje boter.
  6. Voeg de stukjes vis en mozzarella toe. Roer voorzichtig om en laat nog heel even warmen zodat de vis kan garen.
  7. Kruid indien nodig bij met peper en/of zout. Werk tot slot af met de bieslook. Heerlijk met een glaasje witte wijn. Smakelijk!
Notities

Kan je niet kiezen tussen witte of groene asperges? Witte zijn wat smeuïger en nadrukkelijker aanwezig, de groene wat krokanter en frisser. De shiitake’s kan je trouwens vervangen door allerlei andere fijne paddenstoelen (cantharellen, oesterzwammen,… of gewoon een mengeling!).