Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 1 afbakstokbroodje
- 200 gram mozzarella
- 4 kerstomaten in kwartjes gesneden
- olijfolie
- oregano gedroogd
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd het stokbrood in schijven brood van één à twee centimeter dik. Je hoeft het brood niet af of voor te bakken.
- Dep elk stuk brood langs beide kanten in wat olijfolie. Overdrijf niet, maar let er wel op dat beide zijden olijfolie hebben kunnen absorberen.
- Schik de broodjes op een ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel ze over de broodjes. Eén plakje kaas per broodje is ideaal. Leg er daarna telkens één kwartje kerstomaat op.
- Werk de broodjes af met wat gedroogde oregano. Naar wens kan je ook bijkruiden met een snuifje zwarte peper en/of zout.
- Schuif de broodjes onder een hete grill. Eenmaal de kaas verkleurt en begint te pruttelen (doorgaans na een klein kwartier), zijn ze klaar. Dien warm op. Smakelijk!
Notities
Dit recept is erg basic, je kan echter simpel uitbreiden en naar wens verder of anders op smaak brengen. Zo kan je bijvoorbeeld wat geperste look onder de kaas leggen, of een lepeltje pesto. Ook met vlees (een schelletje salami of rauwe ham) of vis (wat gerookte zalm) kan je makkelijk aan de slag.
Deel dit Recept
Speak Your Mind