Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier! Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus), 3.5 out of 5 based on 2 ratings
Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Met een eenvoudige macaroni kan je heel wat mensen gelukkig maken. Het populaire en uiterst eenvoudige recept kan je bovendien makkelijk aanpassen. Dat weet Jeroen Meus ook, zo presenteert hij in dit recept een heerlijke macaroni met spinazie en zalm. Perfecte comfortfood waar ook de allerkleinsten van zullen smullen!
Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Met een eenvoudige macaroni kan je heel wat mensen gelukkig maken. Het populaire en uiterst eenvoudige recept kan je bovendien makkelijk aanpassen. Dat weet Jeroen Meus ook, zo presenteert hij in dit recept een heerlijke macaroni met spinazie en zalm. Perfecte comfortfood waar ook de allerkleinsten van zullen smullen!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Spoel de spinazie en verwijder de grote, harde stelen. Laat uitlekken.
  2. Smelt een klontje boter met een scheut water in een hoge pan met deksel.
  3. Kruid de stukken zalm met peper en zout. Leg ze in de pan, dek af en laat een tiental minuten pocheren op een matig vuur.
  4. Hak ondertussen de spinazie fijn en breng de pasta aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  5. Smelt een klontje boter in een hoge kookpot en bak de spinazie aan.
  6. Plet het teentje look en voeg toe aan de spinazie. Werk af met peper en zout. Doe daarna in een blender, mix fijn en zet even opzij.
  7. Smelt de boter voor de kaassaus. Roer er de bloem door en laat even warmen.
  8. Voeg de melk al roerend toe aan de roux. Blijf roeren tot een gladde, gebonden saus.
  9. Haal de stukken zalm uit de pan, zeef het kookvocht en voeg toe aan de witte saus. Werk de saus verder af met peper, zout, mosterd en citroensap.
  10. Roer tot slot de gemalen kaas door de saus, maar bewaar een deel voor de afwerking in de oven.
  11. Stort de gegaarde pasta uit in een ovenschaal. Prak de zalm in stukken en voeg samen met de spinazie toe. Roer er tot slot de kaassaus door.
  12. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas en zet even onder de grill tot het korstje goudbruin is geworden. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*