Een leuk en populair aperitiefhapje zijn gebakken kippenboutjes. Je hoeft die echter niet noodzakelijk klaargemaakt te kopen, zonder moeite kan je zelf een variant maken. In dit recept gaan we aan de slag met honing en mosterd, een gouden combinatie!
Een leuk en populair aperitiefhapje zijn gebakken kippenboutjes. Je hoeft die echter niet noodzakelijk klaargemaakt te kopen, zonder moeite kan je zelf een variant maken. In dit recept gaan we aan de slag met honing en mosterd, een gouden combinatie!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 10minuten | 45minuten | 2uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
45minuten | 2uur |
Ingrediënten
- 8 kippenbovenbouten
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels zachte mosterd
- 1 teen knoflook geplet
- 1 chilipepertje fijngehakt
- grof zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng de kippenbouten grondig met alle ingrediënten (tip: vervang de chili door peper indien het niet te pittig mag worden).
- Dek af en laat twee uur (bij voorkeur één nacht) marineren.
- Schik de boutjes op een ovenschaal met het vel naar boven. Laat ongeveer 45 minuten bakken op 160°.
- Serveer als hapje of voorzie een dubbele portie en voorzie er een frisse salade bij. Smakelijk!
Notities
Je kan deze heerlijke kippenboutjes uiteraard ook op de barbecue klaarmaken. Laat ze dan rustig garen op een niet al te hete plek op de rooster tot het vlees bijna af het bot komt.
Deel dit Recept
Speak Your Mind