Geen herfst- en wintermaanden zonder wild op tafel! Die authentieke en karakteristieke smaken doen lekkerbekken watertanden. De beste aanpak is ook meteen de meest eenvoudige: een simpel stoofpotje is al meer dan voldoende om lekker wild, zoals hert, alle eer aan te doen. Deze eenvoudige ragout (die niet mis zou staan op een kerst- of nieuwjaarsfeest) moet je dan ook geprobeerd hebben!
Geen herfst- en wintermaanden zonder wild op tafel! Die authentieke en karakteristieke smaken doen lekkerbekken watertanden. De beste aanpak is ook meteen de meest eenvoudige: een simpel stoofpotje is al meer dan voldoende om lekker wild, zoals hert, alle eer aan te doen. Deze eenvoudige ragout (die niet mis zou staan op een kerst- of nieuwjaarsfeest) moet je dan ook geprobeerd hebben!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 30minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 30minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 800 gram hertenstoofvlees
- 4 sjalotten
- 4 wortelen
- 4 stengels bleekselder
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels bloem
- 8 dl wildfond
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 2 blaadjes laurier
- 1 eetlepel jeneverbessen
- 3 dl room
- 2 eetlepels veenbessengelei
- 1 eetlepel groene peperbolletjes
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kruid met peper en zout.
- Versnijd de sjalotten, wortelen en selderstengels in niet al te fijne stukjes. Plet de teentjes look.
- Verhit een ruime stoofpot. Schroei het hertenstoofvlees rondom aan in een flinke klont boter. Werk eventueel in delen.
- Haal het vlees uit de pot en zet even opzij.
- Doe de stukjes sjalot, wortel en selder in dezelfde pot. Laat even bakken op een zachter vuur en voeg dan de geplette look toe.
- Doe het vlees terug in de pot en bestuif met bloem. Roer goed om en laat even warmen.
- Overgiet met de wildfond en roer alle aanbaksels goed los. Vul dan aan met de tomatenblokjes, laurier en jeneverbessen.
- Dek af en laat één tot anderhalfuur sudderen op een zacht vuur. Bij voorkeur laat je het stoofpotje nu één nacht rusten.
- Voeg net voor het serveren room, veenbessengelei en groene peperbolletjes toe. Laat nog even goed doorwarmen, werk daarna af met peper, zout en eventueel nog wat gelei.
- Serveer met kroketjes en een frisse seizoenssalade. Heerlijk met een volle rode wijn of een donker, kruidig bier. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind