VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Hertenragout
Geen herfst- en wintermaanden zonder wild op tafel! Die authentieke en karakteristieke smaken doen lekkerbekken watertanden. De beste aanpak is ook meteen de meest eenvoudige: een simpel stoofpotje is al meer dan voldoende om lekker wild, zoals hert, alle eer aan te doen. Deze eenvoudige ragout (die niet mis zou staan op een kerst- of nieuwjaarsfeest) moet je dan ook geprobeerd hebben!
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kruid met peper en zout.
  2. Versnijd de sjalotten, wortelen en selderstengels in niet al te fijne stukjes. Plet de teentjes look.
  3. Verhit een ruime stoofpot. Schroei het hertenstoofvlees rondom aan in een flinke klont boter. Werk eventueel in delen.
  4. Haal het vlees uit de pot en zet even opzij.
  5. Doe de stukjes sjalot, wortel en selder in dezelfde pot. Laat even bakken op een zachter vuur en voeg dan de geplette look toe.
  6. Doe het vlees terug in de pot en bestuif met bloem. Roer goed om en laat even warmen.
  7. Overgiet met de wildfond en roer alle aanbaksels goed los. Vul dan aan met de tomatenblokjes, laurier en jeneverbessen.
  8. Dek af en laat één tot anderhalfuur sudderen op een zacht vuur. Bij voorkeur laat je het stoofpotje nu één nacht rusten.
  9. Voeg net voor het serveren room, veenbessengelei en groene peperbolletjes toe. Laat nog even goed doorwarmen, werk daarna af met peper, zout en eventueel nog wat gelei.
  10. Serveer met kroketjes en een frisse seizoenssalade. Heerlijk met een volle rode wijn of een donker, kruidig bier. Smakelijk!