Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1toastje | 5minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
1toastje | 5minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 1 eetlepel bakboter
- 3 plakjes appel extra fijn
- 1 theelepel Kaneel
- 2 schijfjes zwarte pens (ontveld) 1 à 0,5 cm dik
- 1 schijfje krokant stokbrood 1 à 2 cm dik
- 1 theelepel smeerboter
- peper en zout
Porties: toastje
Ingrediënten
Porties: toastje
|
Instructies
- Verhit wat boter in een pan en steef de fijne plakjes appel op een middelmatig vuur. Bestrooi na enkele minuten met de kaneel en laat nog even karameliseren op een zacht vuurtje tot de appel lekker zacht is.
- Verhit ondertussen opnieuw wat boter in een andere pan. Laat goed heet worden en bak vervolgens de schijfjes pens kort langs elke kant.
- Neem het schijfje (bij voorkeur vers en nog een beetje warm) brood en besmeer met een beetje boter. Breng licht op smaak met wat peper en zout.
- Leg op de gekruide boter de plakjes appel. Schik daar de plakjes gebakken pens op en houd ze eventueel samen met een prikker. Dien onmiddellijk, warm, op. Smakelijk!
Notities
Extra leuk aan dit hapje: je kan in een vlot tempo een hele reeks toastjes klaarmaken en naar je gasten laten brengen. Het hele proces is immers eenvoudig en vlot gebeurd.
Deel dit Recept
Speak Your Mind